blocket-terror

Jag har sålt kolonin föresten. Det gick vägen. Till det underbart trevliga paret! Sista fixet med nycklar och överlämnanda nu i veckan, sen kan jag släppa det.

Men fasen va det finns mycket knäppa människor i detta landet. Folk är ju helt störda. Ringer vid alla tider, ställer de mest märkliga frågorna samt att jag fick ett "hotsms" av damen jag valde att inte sälja till, där hon skrev bland annat att hon hade rätt att köpa min koloni för hon ville faktiskt bjuda mer (efter att hon ringt runt till sina vänner och skrapat ihop pengar). Sen skrev hon lite "visdomsord" på vägen och försökte läxa upp mig i hur man ska behandla sin familj och sina medmänniskor. Psyyyyyyyyykkkoooooooo!!!! Det var ju en JÄVLA TUR att jag inte sålde till henne för jag kunde lukta trubbel!

Nä tack för mig blocket. Nästa gång kommer jag inte lämna ut mitt telefonnummer.

fullspeckad vecka

Helt galett va denna vecka verkligen susat förbi med MASSOR att göra!!!

I söndags målade jag om badrummet i lägenheten, som en del i uppfräschande inför försäljning.
Måndag, tisdag, onsdag jobb nummer ett samt extremt mycket fixerier på kvällstid.
Torsdag, Fredag, Lördag jobb nummer två. Och sen peta in en grillkväll med daniels vänner, en middag med d´s far och syster, en med min familj och en påskfest samt dessutom fraktande av flyttsaker till mina föräldrar och till daniels pappas förråd, och igår besök i förmodligen SAMTLIGA affärer i malmö som säljer trädgårdsmöbler, byggmaterial och dylikt.

PHU!!! jag blir helt matt.

På dagens lista var röjning av lägenhet, städning av kök samt början till ommålning av kök. Jag kom till röjning sen insåg jag att jag kommer inte hinna resten. Inte eftersom jag även måste skriva några ansökningar och hellst springa en runda. Träningen har jag dessvärre inte hunnit med alls på en hel vecka. FÖRFÄRLIGT!!!

Kommande vecka är redan fullspikad md jobb och en massa fixerier. Jag lääääängtar till den 16 maj!!!!

Löpträning vecka 14

Torsdag:

Löp: 12 km
Ben, mag och gump träning gym: 20minuter


Fredag:

Löp: 6 km


Sjuuukt fattig träningsvecka nu igen.
Husköp, koloniförsäljning och förberedelser för lägenhetsförsäljning slukar all min lediga tid.
Dessutom är min högersida och framför allt min axel fortfarande aj aj så därför hoppade jag bodypumpen och yogan.

Nya tag och förhoppningsvis mer tid nästa vecka...

För många plus blir ett minus.

Ahhhhhhhhhhhhhh är sur nu.

Allt har gått så sjukt bra på sistone. Hus klart. Vi har fixat en massa med det och allt har funkat relativt smidigt. Jag la upp kolonin på blocket och fått ett stort gensvar. Har haft lite visningar och senast idag med ett urgulligt malmö par som var helt rätt och som jag beslöt mig för att jag vill sälja till. Känndes liksom bara sjukt bra! Ringde ordföranden i koloniföreningen för att meddela köpet bara för att få reda på att de haft styrelsemöte igår och beslutat att numer måsta man vara mantalsskriven i trelleborg för att få lov att överta någon av lotterna i föreningen.

Blir galen!!! JAG bor ju i malmö och det har aldrig varit ett problem. Och de har ju inte hunnit gå ut med någon information! Så nu skulle han överlägga med resten av styrelsen och förhoppningsvis får jag imorgon reda på hur de beslutar. Fan fan fan, Jag vill bara få detta klart och ur vägen nu. Känndes heller inte så kul att ringa det trevliga paret och informera om att vi får se imorgon hur det blir... Jag lovar att det kommer bli bajs. :(

Det tråkiga är ju också att det är typ ingen trelleborgare som visat intresse, så tänk om jag inte hittar någon ny köpare. Gick från superglad och lättad till skitnere med tårer på 5 minuter. Jag orkar inte med att detta strular och jag orkar inte med att behålla kolonin längre. Då måste jag ju börja om från noll och leta köpare.

Fattas nu bara att jag inte får sålt min lägenhet snabbt nog heller för då kan jag sitta här med tre "boenden"...

Kissåbajslovski!!!

trädgårdsplaner...

Jag ääälskar att planera :)
Och jag ääälskar trädgårdar!

Ett råd jag fick av Maude på ting var att "bo in sig lite" innan man börjar med trädgården. Och det är nog ett bra råd. Då ser man hur man vill använda den och vad man saknar. Man måste ju lära känna sin tomt och veta hur morgonsol resp kvällssol beter sig, var naturliga sittplatser infaller, hur man vill insynsskydda för att känna sig privat etc. Sen kan man börja rita lite och flytta runt saker innan man tillslut är nöjd. Trädgårdar och växter är dyra saker att anlägga så man vill ju inte göra något förhastat.

Men jag har ändå inte kunnat låta bli att börja skissa lite redan nu. Måtten är ajko kajko, men kanske något i denna stilen...

Det är ju så kuuuuuuuuuuuuuuul!!!!!!!
matta

Och så var jag med matta också... (Tack babsan för tipset)


Har haft koll på lauritz.com i ca en veckas tid och gått miste om några braiga så idag gav jag mig fasen på att jag skulle bli med kelim. Och det blev jag.

3660kr inklusive frakt. Värderingen på mattan låg på 15000kr.

Slutsats: Billigare än ikea. Jag får den hemlevererad. Jag är besatt av kelim. Känns som en bra affär!

Och den kommer bli så bra så bra här.

HUS!!!

Besiktning klar. Hus it is!!! 100%

Besiktningsmannen hittade naturligtvis tusen småfel och ett par lite större. Så är det ju med äldre hus. Men inga större överraskningar, det mesta hade vi redan snokat fram på egen hand. Är lite impad av mig själv att jag hängde besiktningsmannen i rumpan och var med på allt han berättade, om det så var krypgrundsrisker och uppbyggnad eller bakfall i badrummet eller självdrag av ventiler. Jag har gjort min läxa!

Vi har lite att göra men fasen va kul det ska bli!!!

Om drygt en månad bor vi på strandhem. Här:Nu budar jag på trädgårdsmöbler och mattor för glatta livet.  Och måste nog ta inspirationstur till ikea snart!!! Happy happy!

kolonisalg

La ut kolonin till försäljning på blocket för ett par timmar sedan. Har fått två samtal med visningsbokningar samt 5 mail med frågor om stället. Kul kul. Jag var inte beredd på att det skulle bli sådant gensvar direkt.
Håller tummarna att det leder till försäljning!!!
Wohoooo.

Löpträning vecka 13

Torsdag:
Löp 12 km


Söndag:
Löp 6 km


Fattig träningsvecka det här...

drömtolkning anyone?

Jag somnade en stund framför tvn nu i eftermiddag efter en händelserik dag på folketsparks loppis och sedan lunch med ett gäng av daniels vänner. Medan jag sov drömde jag en otroligt knepig dröm. I drömmen fick Daniel och jag plötsligt tre bebisar. Vet inte riktigt varför. Och jag tror inte jag var mamman, trots att jag kände någon slags känslomässigt band till dem. Pappan tror jag var en av Daniels bekanta (nämner varför sedan). Bebisarna var iallafall syskon.

De tre bebisarna kom samtidigt och var av tre olika storlekar. Den äldsta/största bebisen såg fullt normal ut. Fick därför sova i ett eget jättestort rum och försökte ständigt klättra ur sängen när jag gjorde tappra men sjukt ofrivilliga försök att natta den. Mellanbebisen och den lilla bebisen fick dela ett jättelitet rum. Mellanbebisen var ganska tyst, snäll och väluppfostrad och hade ett praktfullt brunt helskägg (det är här jag kunnat spåra fadern, iallafall till den) och den minsta lilleplutt bebisen som typ såg nyfödd ut var ful och lite äcklig och hade ett ansikte som en svedd fågel. Aldeles röd och bränd och med lite dassiga ljusgula fjädrar här och var. Den hade dessutom sparkdräkt på sig och var så ynklig så man kända att man måste hjälpa den.

Eftersom vi fick tre stycken bebisar på en gång som vi var måttligt intresserade av att ta hand om så ingick även Daniels äldsta syster Adrienne i dealen. Hon kom med lite som en nanny, men det var vi som hade ansvar. Men var hon hade sina egna barn hade vi ingen aning om.

Märkligt.

tusen saker

Var på banken idag och pratade pengar. Att prata pengar är nog tusan det tråkigaste jag vet i hela världen. Jag bara vill att lönen ska finnas där på kontot och att jag får en summa att betala i räkningar och sen är det klart. Därför överlåter jag med gott samvete pengaprat till min make. Så kan jag i så fall ta på mig problemlösning på övriga plan med att ringa försäkringsbolag, kolla upp värmepumpar, undersöka badrumsrenovering etc.


I början av 2011 satte jag upp 5 st nya mål i mitt liv för detta året. Jag har fått lära mig både praktiskt och teoretiskt att om man tecknar ner sina mål och sätter tidsfrister på dem så är man skyhögt mycket mer benägen att nå sina mål. Hittills har jag nått två av dessa målen. Innan sommaren är slut bör jag nått ytterligare två enligt mina beräkningar. Sen har jag ett (svåraste) kvar att jobba på.


Just nu dock är det lite knivigt på alla plan. Med minimal yta och hantverkare och smuts överallt på grund av stammbyte, extremt mycket saker att lära sig, hinna med, ta reda på, undersöka och fixa med det nya huset (det är ju visserligen kul), daniel jobbar jämt så allt i hemmet får jag stå för, samt att de dagar jag jobbat på jobb nr1 är det ofta jag kommer hem som en häxa för tillfället så är det mycket som tär på mitt goda humör. Jag har märkt att det ibland inte är mycket som krävs för jag ska snappa. Men det finns ett slut!!! Tack och lov!!!


Jag är iallafall med hus :)

komihåglista

Kontrakt skrivet. Besiktning på tisdag. Håller tummarna att det inte finns några obehagliga överraskningar...

Nu har hjärnan verkligen börjat spinna på allt vad vi behöver och vill inhandla.


Luftvärmepump
Eventuell badrumsrenovering
Säng (får bo i D´s 120 säng så länge alt. ha kvar vår 140 madrass och fixa tillfällig lösning till den)
Matta (har hittat billig och stor orientmatta på IKEA)
Matbord (byggas visserligen)
Stolar
Hundgård till lilla fisen

Och daniels önskemål:
Tv
Stereo
Kamin

Och mina:
Trädgårdsmöbler
Trädäck


Den listan kommer säkert bli längre. Men jag behåller den här som ett komihåg.
Fan va jag är lycklig!!!

husägare

Det här är snart vårt!!! Bara vårt!!!
Kontrakt skrivs imorgon. Tillgång 16 maj. Äntligen lite snabba ryck!


Världens vackraste och bästa lilla hus!!!!


tålamodsprövande

Jag är trött på att vänta nu. Nu vill jag veta hur det blir så jag antingen kan koncentrera mig på att leta annat eller bli skitglad och släppa nervositeten. Går runt med magont hela tiden.
Bajs.


Löpträning vecka 12

Onsdag:
Löp 1 mil på ca 60 minuter. (ute)


Fredag:
Löp 6 km (inne)
Yoga


Lördag:
Löp 1 mil på 62 minuter.
(Fick äran att låna Daniels GPS klocka så jag sprang till bulltofta, sprang lite vilse och hakade sedan på 2,5 km rundan innan jag sprang hem igen.)

40 minuter styrketräning på gymmet.

Fy faaaaaaaaaaaan va underbert det är att löpträna i vårväder!!!!!

Inte nog med detta. Emma och jag mätte hur långt det är till vårt jobb. Det är nästan exakt 3 km enkel tur, vilket innebär att vi cyklar 6 km tre dagar per vecka. Bra vardagsmotion.

vacker värme

Det är fantastiskt vilka saker som plötsligt intresserar en när man går i hustankar. Bland andra märkliga saker så har värmepumpar blivit en intressant del i mitt liv. Hur man kommer undan det fruktansvärt vrålfula utseendet men ändå får lyxen av en låg värmekostnad...


Har hitills funnit två som ändå kan få lov att bo hemma hos mig.

Daikin Emura (borstad aluminium):
(lägsta pris enligt prisjakt.nu: 20 350:-)Mitsubishi Kirigamine Zen (vit eller svart):
(lägsta pris enligt prisjakt.nu: 11 995:-)
Vårt hem to be...

Detta är vad jag ägnat dagen åt... Att klippa i tidningar, leta inspiration och  sätta ihop vårt framtida hem med våra nuvarande möbler kombinerat med drömmar och önskemål.Farmors gamla kökssoffa.
Hembyggt bock-bord.
Shell-stolar från furniturebox.
Gammelmorbrors gamla teak sidebord.
Älsklingens tv ;)
Vår ILVA bäddsoffa (får hänga med ett tag till...).
Farmors gamla soffbord.
Kelim matta alternativt persisk matta.
Huvudgavel eller sängram i stål/Industriell look. Alternativt en väldigt enkel låg huvudgavel.
Sängbord i form av pallar från tolix eller Manzana Raw.


inredningsdrömmar...

Även om vi ju fortfarande inte vet om vi kommer få något hus eller inte så har det ju ändå satt igång tankarna om hur vi vill ha det när vi väl flyttar...

Mina absoluta favoritstolar är Charles och Ray Eames Vitra stol med träben. Dessa kostar väl ungefär 3250:- per styck och vi hade ju ändå tänkt oss en åtta stycken vilket resulterar i en liten hacka för fattiga lilla mig.

TILLS jag ramlade över de här snarlika kopiorna från furniturebox. Finns både i svart och vitt och för den mycket mer tilltalande summan 1100:- per styck.


I senaste numret av sköna hem fick jag den helhetsbilden som jag längtat efter.
Bara att sätta igång och planera byggandet av matsalsbord då alltså. Jag hittade en variant som älskade Ernst gett sig på. Ska ta inspiration från den och klura vidare.

RSS 2.0