Rävgrytet

Här tyckte hon att hon ska bo. Skabbräven.


majs-mania!!!

Mitt absolut bästa tips just nu för er Malmöbor med omnejd är att åka till Klagshamn och plocka majs. 4 kr stycket för gourmet majs (cp god) och 3 kr stycket för vanlig.

Vi äter majs då det står härliga till här på strandhem. Hundar, flickor och pojkar!


min kille å jaTjusigaste kaklet och tandborstaren i hela Gränna

Bokbegär

Den.här.boken.tror.jag.bestämt.att.jag.vill.ha....


lilla huset på gröna mattan.

Här bor vi:Som ni ser finns här inte mycket växtlighet förutom gräsmatta. Men å andra sidan är här många konstiga och glashala plattor.

Men planerna finns. Och vi håller sakta men säkert på att samla ideer att börja med nästa sommar.
Här kommer lite idéer...
Förklaring:
Trädäck ska byggas utanför matrumsdelen i anslutning till den "inhängnade" uteplatsen. Trädäcket är även tänkt ska sträcka sig runt hörnan av huset och gå som en brygga till baksidan av huset.

Lite denna tanken att trädäcket ska ge illusionen av en brygga (lustigt faktiskt att även detta huset var just svart):


Bambuhäck (storlek jumbo) är tänkt ska planteras längst med det grå planket mot vägen för att insynsskydda med sitt vackra vintergröna bladverk. Och man kan välja att formklippa om man vill eller bara låta det härja hej vilt.Strax innanför grinden ska en klotrubinia planteras ihop med några buxbombollar, några svarta störar eller annan dekoration för att bli ett blickfång och dessutom insynsskydda med sitt stora klotformade bladverk. Eventuellt kan man fortsätta här att plantera mer längst uppfarten för att bilda en "vägg" in mot gräsmattan och göra den mer privat.


(Har dessvärre slarvat bort min inspirationsbild men tänk detta så får du en bild av vad jag menar.)

Resten är mest spekulationer: Uppfarten ska tömmas på mörka kantsingel, svarta glashala plattor samt de vita plattorna ska sparas och läggas längst husets vänstersida och ersätta innersta raden av glashala svarta. Egentligen hade det varit mycket snyggare med betongplattor, men för att tänka lite ekonomiskt så... Uppfarten ska sen fyllas med sjösten eller annan brokig mjuk stensort.

En början iallafall...

dogwalk

Havet är bannemej det vackraste jag vet (som säker tvåa ligger öresundsbron), och det är en enorm rikedom att varje dag kunna ta en liten promme längst strandängarna med den lilla störiga.

Ser ni strandhem på avstånd? Det är där den långa bryggan sträcker sig ut i sundet. Där bor jag.trappa upp

Igår fick jag en snilleblixt. Nu vet jag vad vi ska göra av vårt vardagsrum. Och mannen var inte heller helt svår för tanken.


Ovanför vårt vardagsrum finns ett litet loft. Lite pluttigt att ha till något väsentligt men man kan utnyttja det som extra sovloft eller förvaringsyta om det skulle behövas. Där är väldigt mysigt uppe och det finns eluttag, takspot och ljusknapp. Det enda man behöver göra är att lägga golv, och det är inte något vidare problem då ett antal förpackade lådor golv följde med huset. (den förra ägaren hade planer på att lägga nytt golv någonstans men kom inte så långt...)


Men för att komma upp krävs det nu någon typ av stege. Så min brillianta ide var att längst väggen (börjar precis brevid dörren och avslutas ovanför fönstret) sätta in en nätt, luftig och snygg trappa. Trappor är tjusiga grejer och kan se lite snyggt knäppt ut längst väggen. Som ett konstverk om den utformas rätt.
Så därför har jag googlat trappor och hittat några luftiga varianter (dock vill jag ha utan räcke):
Trappor är ju något man kan bygga och designa själv. Måste bara ha koll på hållfastheten så man inte drattar igenom...Tanke nummer två som efterföljde detta var att eftersom vi när pengarna senare börjar trilla in behöver köpa en bekvämare soffa. Daniel vill ha en stor vräkig en och jag fullkomligt AVSKYR divaner. Ledsen, det är superskönt och mysigt och allt det men jag vill ABSOLUT inte ha en sån!
Så jag kom på en sak som legat och grott i flera år...
Att själv komponera en modulsoffa (typ mios coffee) som sträcker sig från vägg till vägg under ytterväggens fönster och därav även tränger sig in under trappan. Jag får bestämma size och mannen får bestämma comforten. Its a win win situation.

Här:Med ungefär sånhär:Fast kanske med mysigheten av denna:Det var planen...

Efter två sjukdagar från mitt "kreativa" arbete så har jag fler ideer än jag haft på månader. Vad säger det...

Adjö.

Just to let you know...

Jag sprang göteborgsvarvet. På 2 timmar och 8 minuter om jag minns rätt. Och det ska göras igen nästa år är min plan.

Jag sålde min lägenhet. Snabbt och lätt. Fick utgångspris och blev av med den innan nästa månadsskifte. Så det var ganska soft.

Vi var på mallis. Det regnade typ hela veckan. Men daniel och jag smet och såg på ön med oturistiga ögon. Vackert!

Jag har beställt hundgård. Och farsan fixade hundhus. Väntar dock på leverans från den något trötte trelleborgaren. Blir nog bra när det är klart.

Hade några dagars semester. Var på ven i ösregn (men med trevligt sällskap), var i gränna i ösregn (och bakade polkagrisar så det stod härliga till. Nästa tandläkarbesök blir nog inte lika trevligt), var på kolmården (i uppehåll) och klappade vargar, bodde över på ålderdomshem i småland ( i ösregn) och var på loppis utanför ljungby. Dock ej i ösregn...

Började frilansa som dekoratör. That adds ut to 3 jobs. And all I ever wanted was one...

Augusti

Jaha, då ska jag ge mig på det här igen. Jag vet ju hur jag är, startar upp, tycker det är kul ett tag, tills jag en dag bara skiter i att göra fler inlägg. Sen går det några månader och vips är jag tillbaks igen, som gubben i lådan, som ett trevligt brev i postlådan eller kanske som en envis innebrännare som vägrar dö.

En liten uppdatering kan väl vara på sin plats:

Ja vi flyttade. Och anledningen till att bloggningen stoppade denna gången var att vi levde internetlösa (så när som på iphones) i några månader. Jag gjorde några halvhjärtade försök att förstå hur jag bloggade från telefonen men när inget funkade så la jag helt enkelt ner. Nu är vi dock med bredband igen (tack och lov) men lever fortfarande smulan mer primitivt än tidigare då vi fortfarande inte ha några tv kanaler. Och jag slits hela tiden fram och tillbaks mellan ha eller inte ha. Nu när vi inte har så har vi gjort så mycket annat kul istället för att sitta och glo på dumburken om kvällarna, fast å andra sidan är det ju hysteriskt jävla skönt att bara sunka ner sig med days of our lives, sjunde himlen eller hollywoodfruar på dagar man inte känner sig så jävla happening och het.

Huset är nu vrålsnyggt och svart, gräsmattan grönare än grönast och trädgårdsplanerna för nästa sommar is alive and kickin´ (bilder kommer annan dag när det inte pissregnar i skåne).

Inside är ljuvligt. Dock en del väggmålning, fix och fogning kvar. Och så uppfräschning av sovrum. Nedan följer saker jag älskar i mitt nya hem förutom dess invånare (of course):

Mitt kök. rätt och slätt. Fabulöst!Färska blommor plockade på hundpromenaden (och att möjligheten att plocka blommor på promenaden överhuvudtaget finns!!!).Mitt matbord (byggt av min förvånansvärt händige man med inspiration av Ernst) och stolar.Farmors gamla kökssoffa!!!Min nya trasmatta i hallen (från Ting ute & inne naturligtvis)Och min kelim matta såklart (är dock ej inte helt nöjd med resten här men det löser sig en vacker dag...)Och så bilden på PappaSlutligen gillar jag väldigt mycket våra nya bordstabletter, inflyttningspresent från finaste familjen Kvist (fast jag tror det var mest mamma kvist som bestämde...)Det finns så mycket saker som jag gillar med lilla huset. Det bästa inköp vi gjort. Lätt!
Hus, man, hund topp!


Dessvärre är jag lite less på resten. Har nog åter fått en släng av min gamla kroniska kompis SAD, eller höstdepression. Inte mycket är kul nowadays och jag har inte riktigt orkat göra något åt det förren det blev allvar. Nu samlar jag kraft, sol och energi för att ljusa upp detta skitta höstpiss.

HEJ nya tag.

RSS 2.0