lilla huset på gröna mattan.

Här bor vi:Som ni ser finns här inte mycket växtlighet förutom gräsmatta. Men å andra sidan är här många konstiga och glashala plattor.

Men planerna finns. Och vi håller sakta men säkert på att samla ideer att börja med nästa sommar.
Här kommer lite idéer...
Förklaring:
Trädäck ska byggas utanför matrumsdelen i anslutning till den "inhängnade" uteplatsen. Trädäcket är även tänkt ska sträcka sig runt hörnan av huset och gå som en brygga till baksidan av huset.

Lite denna tanken att trädäcket ska ge illusionen av en brygga (lustigt faktiskt att även detta huset var just svart):


Bambuhäck (storlek jumbo) är tänkt ska planteras längst med det grå planket mot vägen för att insynsskydda med sitt vackra vintergröna bladverk. Och man kan välja att formklippa om man vill eller bara låta det härja hej vilt.Strax innanför grinden ska en klotrubinia planteras ihop med några buxbombollar, några svarta störar eller annan dekoration för att bli ett blickfång och dessutom insynsskydda med sitt stora klotformade bladverk. Eventuellt kan man fortsätta här att plantera mer längst uppfarten för att bilda en "vägg" in mot gräsmattan och göra den mer privat.


(Har dessvärre slarvat bort min inspirationsbild men tänk detta så får du en bild av vad jag menar.)

Resten är mest spekulationer: Uppfarten ska tömmas på mörka kantsingel, svarta glashala plattor samt de vita plattorna ska sparas och läggas längst husets vänstersida och ersätta innersta raden av glashala svarta. Egentligen hade det varit mycket snyggare med betongplattor, men för att tänka lite ekonomiskt så... Uppfarten ska sen fyllas med sjösten eller annan brokig mjuk stensort.

En början iallafall...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0