helgbravader

Jag har ju glömt nämna den ypperliga spelkvällen vi hade hemma hos bästa Eva i fredags. Ett glatt gäng tanter, en hel del vin och ett gäng spel. Tror ni vi fick spelat mycket? Neeeeeeeej. Men däremot fick vi pratat mycket. Och druckit mycket. Och ÄTIT mycket.

Jag ramlade i säng halv fem på morgonen. Det är tecken på en härlig kväll det!!!

Lördagen var dedikerad till barn. Namngivningafest för Vera Mårtensson och åtta års kalas för D`s systerdotter Filippa (Som btw trippade runt i linne, pyamas-shorts, sockar och "klackaskor". ljuvligt!!! Och kanske något för SATC-Carry)


Till helgen blir det nog bara lugn och ro. Lite öl och lite jazz.

nålgång.

Bud lagt. Svar fått. Ena parten antog (skildsmässa) men den andra inte. Mäklaren föreslog att om vi höjer med 100´ så gick nog även part 2 med på det. Men vi höjde med 50´... Inväntar nästa reaktion. Jag går som på nåååålar!!!!!

För att byta till ett annat trevligt ämne så städade vi ur nästan hela köket igårkväll (tog sin lilla tid trots liten yta) för att stambytet skulle köra igång idag. Jag tog ett djupt andetag innan jag stack nyckeln i ytterdörren ikväll när jag kom hem från jobb, och förberedde mig mentalt på synen som skulle möta mig med betongdamm, stora hål från taket och allmänt kaos och byggarbetsplats. Men... så har de nog inte ens varit här idag. Suck. Dags för samma mentala förberedning imorgonkväll...


Ahhhh så mycket inre stress. Måste nog dricka vin ikväll igen!


Löpträning vecka 11

Onsdag:
Löp 8 km (intervall)

Fredag:
Löp 6 km (intervall)
Yoga

Söndag:
Löp ca 8,4 km (Mätt med Gmaps pedometer. Varje längd längs kungsgatan mäts till 1,0462 km och jag sprang åtta längder.)

Årets första uterunda. Med hund. Den ska jag nog inte ta med fler gånger. Stundvis var hon iofs väldigt duktig, men stundvis försökte hon skena iväg när hon tröttnade på mitt långsamma tempo. Så min redan onda axel fick sig en oförtjänt omgång.


hoppas hoppas

Drömhuset blev godkänt. Så imorgon läggs det bud. Och jag hoppas så innerligt så jag får en klump i magen.

Vi var på en "reserv visning"  i samma område idag, men det var inte så festligt. Huset utanpå och trädgården var bra. En del av renoveringarna var bra. Tex att det var öppet upp i taknocken så rummet med den öppna planlösningan blev väldigt rymligt samt att där var en extra yta i form av ett sovloft som man kan utnyttja som gömd förvaring. Där var även stora glaspartier med dörrar åt tre sidor så man kan öppna upp ordentligt sommartid. Men en hel del saker var väääldigt konstiga och obegripligt planerade. Bla fanns där 5 olika sorters golv på en yta av 80kvm. De infällda spotlightsen var enligt blotta ögat helt random utplacerade i krokiga led. (Vi hade en teori om att när man tände på kvällen så bildade det ett stjärntecken i taket) Luftvärmepumpen var placerad mitt på en vägg. Täljstenskaminen såg ut som en hög tegelstenar låg travade lite halvslarvigt och köket var felvänt. Dessutom verkade det vara en riktigt rörig en som bodde där, med skräp och konstiga saker i högar i alla hörn. Så no no.


Åhhh jag håller tummar och tår. Jag villvill!!!

äntligen fredag

Löning idag!!! (Inte för att man blir rik på den iofs) Och jag snålar frenetiskt för att spara så mycket pengar som möjligt inför framtida flytt. Och det är märkligt att det går så bra som det gör med sparandet. Kanske bara för att jag aldrig unnar mig någonting. Men idag ska jag på massage iallafall!!! Känns som lyx!

En stor kuk är en klen tröst i ett fattigt hem


Nu gröt och sen börjar dagen! Kärlek!



fab friday!

Åhhh, längtar till imorgon. En fullspäckad dag av trevligheter innehållande massage, löpträning, yoga, husvisning och tjej-spelkväll!
Fasen va bra det låter!

Läääängtar!!!



Dagen idag var iofs jäkligt bra den med. Spenderade den med förberedelser inför symässan tillsammans med Inredare-Fredrika och dukade sex bord med olika teman. Det blev superbra och väldigt tjusigt.
Some days are good, some are better.


Axel Andersson - en otrevlig typ.

Min högeraxel är en bråkig jäkel.
Ofta ofta vaknar jag på morgonen och har ont i den för jag sovit på den. Men nu sedan jag började träna så kan jag helt plötsligt få ont i den på kvällar eller när jag är trött eller bara när den känner för det. Sjukt störigt och jag vet inte vad jag ska göra åt det? Gå till läkaren, till en massör, till en naprapat? Om någon har förslag så tipsa gärna...

Som idag. När jag satt och raderade sjukt mycket gamla sms från min telefon. Då plötsligt tyckte den det var tråkigt och bestämde sig för att säga ifrån. Och det blev inte bättre efter löpträningen... Så nu ska jag smörja in den i tigerbalsam och hoppas att den blir på gott humör. Skit axel.

vill vill vill

Visning nummer två på fredag med min snickare-svåger i drömhuset.
His verdict counts. Säger han ok så lägger vi bud.

Visning i annat hus på området på söndag, just in case.

I want this. I want this so bad!!! Jag vill att det är fredag imorgon!

Löpträning vecka 10

Onsdag:
Löp 6 km

Tordag:
Bodypump

Fredag:
Löp 6 km
Yoga


Bidde ingen lång distans denna veckan. Får ta igen det imorgon.
Tanken var att jag skulle till gymmet nu ikväll, men tröttheten och min ömma arm tog över. Får bli slappekväll ikväll och långlöp imorgon istället.


Och fem minuter senare fick jag dåligt samvete, tog på mig träningskläderna och gick till gymmet.

Söndag:
PW 1 km
Intervall löp 5 km





vårkänslor

Nu har jag tagit tag i min överblivna tid och mitt tillfälliga jobbmissnöje.
Satsar stenhårt på att hitta ett extrajobb för att komma upp i timmar och har fått lite tider på mitt gamla kära Ting. Ska bla hjälpa vår inredare med en mässa nästa vecka. Och i butiken på söndag. Ska bli otroligt kul.

Våren är lite extra när man får den på Ting!

fjärilar i magen

Okej, lånelöfte kirrat och klart.
Nu håller vi på att gå igenom vår undersökningsplikt. Finns ett par punkter från den förra besiktningen som är frågetecken och som vi förhoppningsvis får svar på imorgon. Sen blir det överläggning och eventuell budgivning. Och i så fall slutligen en ny besiktning.
Jag hoppas hoppas hoppas allt är ok. Såååååå innerligt. För jag har redan flyttat in och bestämt möbler.

update

Hus var ljuvligt. Nu steg två. Och hålla tummar och tår. :)

Löpträning vecka 9

Har ju kommit ur mitt träningsschema efter förkylning, men jobbar mig tillbaks...

Måndag:
löp 5 km

Onsdag:
BodyPump

Torsdag:
Löp 5 km

Fredag:
Yoga

Söndag:
Löp 7 km


Och jag måste åter igen tillägga. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅhhhhhh vad det är gott med gröt!!!
GRÖT GRÖT GRÖT GRÖT!!!!!


mathelg

Det bidde ingen helg i helsingborg då lilla söta emma gått och blivit sjuker. Så det blev hemma helg, med massa lyxerier. I fredags var vi och doppade fötter och händer bland en massa matglada fiskar. Daniel och jag satt brevid varandra och asgarvade hysteriskt de första 5-10 minuterna för det gändes som någon kittlade en med fjäder över hela fötterna. Intressant upplevelse.

Efter fiskeriet gick vi och åt amerikanska hamburgare och drack öl på southern kitchen, följt av besök i videobutiken och köpte godis och hyrde Despicable Me. Sinnessjukt jävla rolig film!!! Bästa på länge!!!
Efter filmen satt vi och smådåsade i soffan tills det ringde på dörren och våra grannar kom förbi och spontaninbjöd oss på ölfest. Så vi kvicknade snabbt till, tog med oss ett gäng bärs och satt sedan och snackade skit till två på natten. Mycket trevligt!

Lördagen var dagen av lyxmat och häng med Johan och Ylva. Lunch hos Joachim Klein på Katrinetorp, (han är en helt makalöst duktig kock!!!) följt av utflykt till lite småbutiker i närheten. Sen åkte vi hem till J&Y och lagade middag och drack massa gott. Vinkokta musslor med öl till förrätt. Svamprisotto med lätthalstrad tonfisk med rödvin till varmrätt. Och knäckglass och kolasås med en skvätt whiskey till dessert. Vi åt tills vi somnade.

Idag ägnade vi dagen till husvisning och städning inklusive fönsterputs. Nu är det ju vår!!! Fasen va gött det känns i kroppen. Nu är det träningsdax minsan. Löpning står på schemat. Hej och hå.

drömmar och förhoppningar

NU vet vi var vi ska bo. I Strandhem. Ungefär mitt emellan Bunkeflo och Klagshamn. Ett underbart fd sommarstugeområde som nu består mestadels av åretrunt hus. Mys mys mys, smala grusvägar mellan de större gatorna. Härlig kuststräcka, badbrygga, lekplats, foltbollsplan, tennisbana och boulbana samt stora gästparkeringar. Buss nummer 6 stannar precis vid vägen, cykelavstånd till Bunkeflo med affär, skolor, vårdcentral, fler busslinjer mot stan etc. Tom en Pub finns där :) Sommartid finns det kiosk och minilivs på området. Jag är kär!!!
Nu ska vi bara hitta ett passande hus. Vi var där på visning idag i ett litet hus som utvändigt var helt ok och helt ok pris. Tyvärr kändes insidan lite som ett hemmabygge. Kommer bli tokigt mycket att rätta till och göra om, så nej, inget för oss. Det märkliga var att det de nuvarande ägerna lagt krutet på var en dusch... Den såg ut som en rymdkapsel, hade inbyggd ångbastu, telefon, belysning, radio och dvd med ljudanläggning. Det sjukasta jag någonsin sett. De måste gilla att duscha.

På tisdag däremot. Det huset lägger vi mycket hopp till. Ser helt underbart ut på bilderna från interiören, nyrenoverat, rent, snyggt och bara för oss att flytta rakt in. Exteriören kollade vi in idag och huset är väldigt fint. Litet men väldigt charmigt. Trädgården är som en vit duk för trädgårdsintresserad mig. Det är bara att börja rita och anlägga. Jag blir helt vild. Dessutom är hela tomten redan omringad av plank så det blir himmelriket för lilla vovven att springa lös och leka på gräsmattan. Har mycket höga förväntningar och hoppas huset lever upp till dem. Jag hoppas hoppas hoppas.

Dessutom har jag tagit beslutet att sälja min vackra koloni. Det blir för mycket för bil-lösa anna, speciellt eftersom vi nu letar och hoppas hitta ett litet hus. För pengarna ska vi köpa bil när vi flyttar.

Fishy weekend

Jag har på något sätt lyckats chocka min mage. Antingen är det den plötsligt ökade mängden mjölk jag käkat med min älskade gröt som orsakat tumultet. Eller så har jag ätit för mycket fibrer i och med all havregryn, knäckebröd och frukt jag satt i mig. Något har i alla fall gjort min fina lilla mage till en kanonkula.

Vi har även idag varit på vår andra husvisning. Jättefint renoverat 60-tals hus i Bunkeflostrand. Men ganska tråkigt då hela området ser mer eller mindre likadant ut. Som min käre svärfar uttryckte det: "Det gäller att ni är nyktra när ni kommer hem så ni inte går vilse." Så vi var rörande överens om att det var jättefint, men inte värt priset. Och dessutom inget för oss... Men Bunkeflo är ganska bra. Nära till stan, ligger precis vid vattnet, snabbt att köra ut till ringvägen och det finns dessutom direktbuss till mitt jobb. Kan det bli bättre?
Nytt försök på söndag och sedan på tisdag.

Men först ska jag ha myshelg med min fine kille. Dr fish spa imorgon med fiskar som ska käka på våra fötter sen god mat och kvalitetstid. Lördag bär det av till helsingborg för att fiska och ha det hygge med tre fina vänner. Mycket fiskar helt plötsligt...

hus

Idag har vi varit på vår första husvisning. I Bjärred. På torsdag ska vi på nästa, i Bunkeflo och ska även besöka banken i veckan för att räkna på våra tillgångar.

Jag gillade huset idag. Lagom stort, lagom trädgård, men en hel del att göra. Huset är från 1976 och har bara haft en ägare. Därför väldigt omodernt. Men helt och fullt funktionsdugligt. Utvändigt är det jättegulligt.



Ja så ligger det till... Jag vill ha en trädgård.

Löpträning vecka 8

Ok dax att börja så smått efter sjuka.

Fredag:
60 minuter Yoga
och sedan löp 2km (2 jääääävligt långa km)

sen blev det inte så mycket mer denna vecka. Ska starta nästa med power!!!


upptäckter

Jag har upptäckt två bra saker denna veckan.
Det första var att jag gått ner i vikt. Det var inget jag strävade efter när jag började träna och äta hälsosammare. Anledningen till det var att bli nyttigare och att lära mig långdistanslöpning. Men nu blev det såhär. Så nu är jag tillbaks i min lägre vikt om man kan lita på mors våg, (har en viktpendling som varierar fram och tillbaks på en 5års period) på 49,5 kg. Jag går aldrig under 49 och aldrig över 54, vad jag än äter.
Nummer två är upptäckten att man kan klippa luggen med en trimmer. Helt fucking fab och den blir spikrak!!!! Underbart!!!

Nu ska jag trotsa den kvarblivna rinn-näsan och gå på yoga!
Yay!!!

mat

Efter att ha varit megaförkyld i över en vecka (är fortfarande lite droppig om näsan) och inte tränat ett smack är det dax att komma igång igen så smått idag!!! Ska se om jag kan snoka till mig en plats till dagens yogapass annars får det bli lite kortare löp pass.

Jag har iallafall ätit nyttigt under min förkylning (med undantag från tröst singoalla naturligtvis) och gjort min egen grötmix av havregrynsgröt som faktiskt funkar för mig. Har alltid hatat gröt i alla de slag tidigare...

1 dl havregryn
2,75 dl vatten
1 krm salt
3 krm kanel
ca 5krm linfrön
0,5 dl solrosfrön
Koka upp allt och skjud någon minut tills koncistensen är perfekt.
Ät med  mjölk samt hackat päron eller lite jordgubbssylt.


Och igår var jag på Möllevångstorget och handlade grönsaker.

Vitkål
Purjolök
Chili
Paprika
Brocoli
Morötter
Sockerärtor

45kr kostade det..
Addera vitlök, vatten, buljong och svartpeppar sen har du mängder av sjuuuuuuuuukt god grönsakssoppa.


matmatmat mmmmmmmmm....

RSS 2.0