hår

Jag ska till Sandra idag och fila på min frilla.
Saken är att jag (ombytlig som jag är) redan har tröttnat på mitt hår och är lite inne på att klippa det kort. Vet dock inte hur...
Eller så fegar jag ur och kör samma. Men jag har letat frillor i en veckas tid nu för inspiration.


Korta frisyrer är jävligt balla. Vad jag måste ha dock är lugg på grund av min höga panna. Sidobena gör att jag ser ut som jag kämpar med en combover. Och bakåtkammat gör att jag ser flintis ut. Och EN flintis i familjen kan ju räcka...
Annars fullkomligt älskar jag hår som september eller robyn. Men plattheten i mitt hår och de tunna skandinaviska hårstråna gör att volymen hade varit ett helvete att få till varje morgon.


omöjligt dröm hår...


Så, what to do???

Jag har samlat bildinspiration som jag kan dela med mig lite av:


Visserligen ingen kort frilla, men jag gillar luggen väldigt mycket...


Snygg, men min lugg måste växa till sig lite. Och kanske hade man retat ihjäl sig på det långa i ögonen...


Rakat hår härådär är något jag älskar, men jag vill inte se ut som en grabb...


Ombytlighet. Det gillas!!!


Jag tror jag helt enkelt får lita på duktiga Sandras omdömme och låta henne gå loss...
Hejsålong...





Nya tider.

Nu har ännu en vecka snart nått sitt slut. En ganska bra vecka faktiskt. Det som gjorde den bra var att för en vecka sedan idag så körde jag i ilfart till mitt nuvarande arbete för att säga upp mig. En ganska så skön känsla må jag säga. Testa det någon gång om ni är trötta på ert arbete.

Men jag sa inte upp mig bara för sakens skull. Eller bara för jag mått dåligt av att gå dit ett bra tag nu. Eller för att jag för två/tre veckor sedan fick ett psykbryt av alla negativa kommentarer, all dålig stämning, all ignoration, alla skituppgifter och all åsidosättning. Nä jag sa upp mig för jag fått ett nytt arbete. Kvickt gick det med.

Jag skickade in en ansökan och dagen efter ansökningstiden gått ut ringde en kvinna och ville träffa mig samma vecka. Jag var och träffade de två butischeferna som skötte utgallringen och dagen efter ringde samma kvinna igen och ville att jag skulle komma och provskylta för arbetsprov. Så då gjorde jag det och två dagar efter var det klart. Underbart. Och jag slickar i mig alla fina omdömmen och det faktum att jag fick tjänsten direkt för det senaste året jag jag varit ganska svältfödd på possitiv och uppmuntrande feedback från nuvarande huvudsysselsättning.

Så, vad blev det då???
Jag ska from oktober arbeta som visual merchandiser på Hemtex. Två butiker ska jag sköta om, och det ska bli väldans spännande. Ordning och reda. Riktiga uppgifter. Planering och genomföring. Förutom VM tjänsten så ska jag även sälja 6 timmar per vecka, viket gör att jag då kommer upp i en 75% tjänst. Min dröm är att ha ETT heltidsarbete och slippa allt flaxande och planerande som det blir att koordinera tre arbeten. Dessvärre är det få dekoratörstjänster som finns på 100%.

Men jag är nöjd. Nya utmaningar, nya uppgifter och nya människor.
Ska bli väldans spännande.


Idag ska jag skriva kontrakt, sen ska jag bara njuta!
Och imorgon bär det av till Prag!

film-o-mania.

Eftersom killen är bortrest och hälsan är skranglig har jag hängt obegripligt mycket på hemmakväll i limhamn på sista tiden. De har btw sjukt trevlig personal, imponerande må jag säga! Första omgången drog jag av "En blomma i afrikas öken", Waris Diries berättelse om uppväxt i somalia till toppmodell. Efter det följde Svinalängorna. Ja vad ska man säga. Den var sorglig... Sist blev det "The Tourist". Sjukt bra, men Johnny Depp är ju med så jag hade inte väntat mig något annat...

Idag hämtades det hem lite wildcards. "Damernas Detektivbyrå", som visade sig vara två avsnitt ur någon serie om en detektivdam i botswana. Underhållning, ja. Bra, såddär. Sen klippte jag tre filmer ur twilight sagan. Har ju missat den hysterin och tror nog att jag kommer tycka de är crap, men vafan... Sist "Sweeny Todd". Johnny Depp, say no more...


Sjukdom till trots så are the wheels in motion. Tar mer om det en annan dag.

reflektioner

Det är söndag idag och nu mår jag sådär skit igen. Och dessutom är jag ensam. Och det står mycket på spel under veckan jag har framför mig. Känns inge bra alls faktiskt. Inge bra alls...

mat

Imorse åkte daniel till Prag. Där ska han vara i två veckor tills jag åker för att hämta hem honom.

Jag själv spenderade dagen med ikea frukost, ikea-loppis och ikea runda tillsammans med Helena.
Vi loppisfyndade båda två. Jag köpte en leopardpälsmössa från 60-talet. Helt underbar om jag får säga det själv. 20 spänn kostade denna härligheten. Helena slog till på en låda mästerkockens receptkort från 70-talet (även den 20 spänn) medan hon ivrigt berättade om en underbar hemsida som metodiskt betade sig igenom maträtter ur just en sådan receptlåda.

När jag kom hem var jag tvungen att besöka hemsidan och jag ljuger inte när jag säger att det var något av det roligaste jag läst på länge!!!

Besök även du Den Bruna Maten och följ med på deras matlagning genom 70-talets receptlåda.





Själv har jag ett personligt förhållande till en sådan receptlåda då den genom hela min barndom stod placerad i mammas kök och när det drog ihop sig till fest bläddrade man igenom den för att välja något festligt. Ack ljuva minnen!!!



RSS 2.0